Det grekiska köket är känt för sina enkla men smakrika råvaror. Och nästan inga av dem är svåra att få tag på här. Tomater, zucchini, mynta och persilja finns det gott om. Så passa på och njut av grekiska läckerheter!
4 portioner
Fritters
500 g zucchini
1 tsk salt + lite extra
1 liten gul lök, finhackad
100 g fetaost, smulad
2 ägg
2 msk hackad mynta
2 msk hackad persilja
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
lite nymald svartpeppar
Stekning
1 dl solrosolja + lite olivolja
Gör så här:
- Riv zucchinin grovt. Lägg den i ett durkslag och blanda med 1 tsk salt.
- Låt stå och rinna av 30 minuter, pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt med rena händer.
- Rör under tiden ihop yoghurt, mynta, citronskal och olivolja. Smaka av med salt.
- Blanda zucchini, lök, ost, ägg och örter i en bunke, sikta over mjöl blandat med bakpulver och rör försiktigt ihop smeten tills den är hanterbar.
- Tillsatt mer mjöl om det behövs och smaka av med salt.
- Stek valnötsstora klickar av smeten i olivolja i en stekpanna 3 minuter per sida, tills de är genomstekta.
- Låt rinna av på hushållspapper och servera med myntayoghurt.
Myntayoghurt
2 dl grekisk yoghurt
2 msk hackad mynta
1/2 citron, rivet skal
1 tsk olivolja
Salt
Recept: Sara Berg