Söta äppelklyftor mot salt fetaost smakar gott till gyllene plättar.
4 portioner
350 g zucchini
salt
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl bovete
1/2 tsk bakpulver
smör till stekning
Stekta äppelklyftor
2 äpplen
smör till stekning
Fetaostsallad
ca 100 g valfri sallad
150 g fetaost
150 g cocktailtomater
1 morot
2 tsk pressad citronjuice
1 msk olivolja
flingsalt
1. Riv zucchinin och salta den lite lätt. Vispa äggen med ca en halv deciliter mjölk.
2. Blanda bovetemjölet med bakpulver och blanda ner i äggvispet. Tillsätt resterande mjölk och salta lätt.
3. Krama ur lite vätska ur zucchinin och blanda ner den i smeten.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek små plättar i smör till en gyllene yta.
5. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna i smör ett par minuter.
6. Plocka salladen i önskad storlek. Smula fetaosten.
7. Klyfta tomaterna och hyvla moroten tunt.
8. Blanda alltsammans med citronjuice, olivolja och lite flingsalt.
9. Servera salladen till plättarna och äpplet.
Recept Mattias Larsson
Foto Jakob Fridholm