Klassisk och god sallad med krispighet, syrlighet och lite sötma.
Äpplen i en sallad ger både krispighet, syrlighet och lite sötma. Det har man tagit fasta på i den klassiska Waldrofsalladen som fått sitt namn efter lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York. Här har vi bytt grädden mot turkisk yoghurt.
2 dl rotselleri i tärningar
3/4 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 msk citronsaft
2 fasta syrliga äpplen (cirka 4 dl tärnade äpplen)
75 g valnötter
salt och svartpeppar
1. Lägg sellerin i kokande vatten i 2-3 minuter. Skölj den i kallvatten och låt rinna av i durkslag.
2. Blanda yoghurt, majonnäs och citron till en slät sås. Blanda såsen med selleri och äppelklyftor.
3. Hacka eventuellt valnöt och rör ner i salladen, spara lite valnötshack att dekorera med. Överbliven sallad klarar sig bra några dagar i kylskåp.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch