Vitchoklad-pannacotta  med glöggsirap  och  pepparkakssnittar
Recept | Dessert

Vitchoklad-pannacotta med glöggsirap och pepparkakssnittar

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07

6-8 portioner

Parfait
2 gelatinblad
4 dl grädde
100 g vitchoklad
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Glöggsirap
2–3 dl glögg eller granatäppeljuice
1–2 msk strösocker
Granatäppelkärnor från 1 frukt
till garnering

1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–10 min.
2. Koka försiktigt upp grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull.
3. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält.
4. Ta upp gelatinbladen och krama ur. Lös upp gelatinbladen under omröring i den varma gräddblandningen.
5. Häll upp smeten i glas eller koppar och ställ kallt i minst 6 timmar så att pannacotta stelnar.
6. Glöggsirap: Koka glögg eller juice tillsammans med socker till en konsistens som sirap. Låt sirapen svalna.
7. Toppa pannacottan med granatäpplekärnor och ringla över sirap. Servera gärna med en liten kaka.

Recept Katarina Carlgren
Foto Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas