6-8 portioner
Parfait
2 gelatinblad
4 dl grädde
100 g vitchoklad
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Glöggsirap
2–3 dl glögg eller granatäppeljuice
1–2 msk strösocker
Granatäppelkärnor från 1 frukt
till garnering
1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–10 min.
2. Koka försiktigt upp grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull.
3. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält.
4. Ta upp gelatinbladen och krama ur. Lös upp gelatinbladen under omröring i den varma gräddblandningen.
5. Häll upp smeten i glas eller koppar och ställ kallt i minst 6 timmar så att pannacotta stelnar.
6. Glöggsirap: Koka glögg eller juice tillsammans med socker till en konsistens som sirap. Låt sirapen svalna.
7. Toppa pannacottan med granatäpplekärnor och ringla över sirap. Servera gärna med en liten kaka.
Recept Katarina Carlgren
Foto Thomas Carlgren