2 portioner
300 g vildsvinsfilé, här använde vi ytterfilé
1 msk bryggkaffepulver
1 msk paprikakrydda
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1. Strö ut det malda kaffet på en skärbröda tillsammans med paprikakrydda, salt och svartpeppar.
2. Torka köttet lätt med hushållspapper och rulla det sedan över kryddorna på skärbrädan så att hela köttet blir kryddigt.
3. Stek i smör och olja runt om så att köttet får fin yta. Stick in en termometer och sätt in köttet i 175 grader. Stek tills termometern visar 65 grader, cirka 15-20 minuter.
4. Tag ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie en stund innan det skivas tunt. Överblivet kött kan sparas något dygn i kylen och blir ett mycket gott smörgåspålägg.
Varm tomatsalsa
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 äpple
olja att steka i
1/2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 nypa socker
salt
Topping
persilja
1. Hacka lök, vitlök, paprika och äpple och stek i olja i några minuter. Häll på vin och låt puttra någon minut.
2. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och socker och låt röran puttra under lock i minst 30 min. Tillsätt lite vatten om konsistensen blir för torr. Smaka av med salt.
3. Servera den varma salsan i djup tallrik med några skivor vildsvinskött och hackad persilja på toppen.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch