Laxen är given på påskbordet. Med matig linssallad och krämig dressing får den sting.
1 liten varmrökt laxsida (cirka 600-700 g)
2 dl crème fraiche
1 msk grov dijonsenap
1 msk riven pepparrot
1 tsk torkad dragon
2 msk majonnäs
2 dl kokta linser
2 tomater, urkärnade och hackade
2 vårlökar, hackade
2 kvistar färsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar
Kokta ägg och färsk dragon till garnering
1. Lägg laxsidan med skinnsidan ner på en fin skärbräda och »riv upp« fiskköttet grovt med en gaffel.
2. Vispa crème fraichen tillsammans med senap, pepparrot och dragon tills den blir fast, vänd ner majonnäsen.
3. Blanda linser med tomat och vårlök.
4. Hacka dragonbladen grovt och blanda med linsröran, vinäger, olja och kryddor.
5. Fördela linssalladen runt laxen och klicka över dressingen. Toppa med färsk dragon, salt och peppar.
Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark