Recept | Recept

Ugnsbakade äpplen med muscovadosocker

Ungsbakade äpplen som är goda att servera med vaniljglass.

Publicerad 2008-01-29

2 portioner

2 stora fasta äpplen
50 g smör
1-2 dl hasselnötter
muscovadosocker (det går också bra med vanligt strösocker)

1. Gör ett hål genom äpplena och ta bort kärnhuset med en kärnhusurtagare eller en liten vass kniv.
2. Ställ äpplena i en ugnsform. Hacka nätterna grovt. Rör ihop smör, socker och hackade nötter till en smet.
3. Fyll äpplena med smeten och baka äpplen i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter tills smöret smält och äpplena mjuknat. Servera med vaniljglass.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas