Ugnsbakad fetaost med rotfrukter & vitlöksyoghurt
Mat | Recept | recept

Ugnsbakad fetaost med rotfrukter & vitlöksyoghurt

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-10-05

4 portioner

300 g fetaost
10–12 små fasta potatisar, kokta
4 förkokta rödbetor
1 dl svarta oliver, kärnfria
10–12 cocktailtomater
0,5 dl olivolja
1–2 tsk torkad oregano
1/2–1 tsk torkad timjan
flingsalt
nymalen svartpeppar
färsk timjan
2 msk flytande honung

VITLÖKSYOGHURT
3 dl turkisk yoghurt, 10 procent
2 vitlöksklyftor, rivna
salt
1 Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
2 Lägg fetaosten i mitten av en ugnsform.
3 Halvera potatisarna och lägg dem runt om fetaosten.
4 Skär klyftor av rödbetorna och lägg ut här och var i formen.
5 Fördela ut oliver och cocktailtomater.
6 Ringla över olivoljan och strö på oregano, timjan, flingsalt och svartpeppar Toppa med lite färsk timjan.
7 Sätt in formen i ugnen i 20–25 minuter, tills potatisen rostats och fetaosten fått lite härlig färg. Man kan sätta ugnen på grill de sista minuterna ifall det inte blivit en härlig yta.
8 Blanda ihop vitlöksyoghurten och ställ i kylskåp.
9 Ta ut formen ur ugnen och ringla över honung.

SERVERING
Servera den vegetariska rätten som den är eller till något protein vid sidan om. Till detta passar kyckling, lamm, nöt- eller fläskkött.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-10-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas