Det grekiska köket är känt för sina enkla men smakrika råvaror. Och nästan inga av dem är svåra att få tag på här. Tomater, zucchini, mynta och persilja finns det gott om. Så passa på och njut av grekiska läckerheter!
4 portioner
300 g fetaost
300 g små, smakrika tomater, halverade
1 tsk torkad oregano
2 msk + 1/2 dl olivolja
1 jalapeño eller spansk peppar, finskivad
lite nymald svartpeppar
Servering
Bröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Blanda tomaterna med oregano, 2 msk olivolja och peppar.
- Lägg glest på bakplåtspappersklädd plåt och baka 10 minuter, lite högre upp än mitten av ugnen.
- Bryt osten i stora bitar med händerna och varva dem med tomater och jalapeño i en ugnsfast form.
- Ringla över 1/2 dl olivolja och baka ytterligare 10–15 minuter tills osten fått färg och blivit mjuk.
- Servera med bröd att doppa i osten.
Recept: Sara Berg