Ugnsbakad fetaost
Foto: Miriam Preis
Mat | Recept | Grekiskt

Ugnsbakad fetaost

Det grekiska köket är känt för sina enkla men smakrika råvaror. Och nästan inga av dem är svåra att få tag på här. Tomater, zucchini, mynta och persilja finns det gott om. Så passa på och njut av grekiska läckerheter!

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-09-26

4 portioner

300 g fetaost
300 g små, smakrika tomater, halverade
1 tsk torkad oregano
2 msk + 1/2 dl olivolja
1 jalapeño eller spansk peppar, finskivad
lite nymald svartpeppar

Servering

Bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Blanda tomaterna med oregano, 2 msk olivolja och peppar.
  3. Lägg glest på bakplåtspappersklädd plåt och baka 10 minuter, lite högre upp än mitten av ugnen.
  4. Bryt osten i stora bitar med händerna och varva dem med tomater och jalapeño i en ugnsfast form.
  5. Ringla över 1/2 dl olivolja och baka ytterligare 10–15 minuter tills osten fått färg och blivit mjuk.
  6. Servera med bröd att doppa i osten.

Recept: Sara Berg

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-09-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas