4 portioner
600 g torskrygg, med skinn
(4 bitar à 150 g)
salt
smör, att hyvla över fisken
färsk timjan
DRAGON BEURRE BLANC
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
6–7 hela vitpepparkorn
1 tsk torkad dragon
150 g smör
0,5 dl vispgrädde
SPETSKÅL MED CITRON
800 g spetskål
25–50 g smör, att steka i
rivet skal från 1 citron
salt
nymalen svartpeppar
TOPPING
4 tsk forellrom
färsk dill eller körvel
FISK
1 Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
2 Lägg ut torskbitarna i en ugnsfast form med skinnet neråt.
3 Salta och låt dra i ca 10 minuter. Hyvla sedan en skiva smör på varje fiskbit och lägg på en kvist timjan.
4 Fisken ska bakas i ugnen till en innertemperatur på 48 grader, det tar ca 20 minuter. Så sätt in fisken i ugnen när såsen är klar.
BEURRE BLANC
1 Hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med vin, vitvinsvinäger, vitpepparkorn och dragon. Koka ner till hälften och sila sedan av lök och kryddor och släng bort dem.
2 Klicka i smöret i såsen under konstant vispning. Såsen får gärna småputtra lite lätt hela tiden.
3 När såsen tjocknat, tillsätt vispgrädde och smaka av.
SPETSKÅL MED CITRON
1 Halvera och strimla spetskålen grovt. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
2 Fräs på kålen tills den mjuknar något. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och svartpeppar.