4 portioner
500 g kycklingfärs
2 finhackade salladslökar
1 msk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk chilipulver (kan uteslutas)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olja till stekning
Jordnötssås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 tsk röd currypasta eller sambal oelek
1 dl osötat crunchy jordnötssmör
1 förpackning konserverad kokosmjölk,
ca 400 ml
1 msk soja
salt
1 Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna.
2 Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
3 Rulla små köttbullar av smeten. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna i 10–12 minuter, eller tills de är helt genomstekta.
4 Ställ stekpannan åt sidan. Finhacka lök och vitlök till såsen. Hetta upp olja i en liten kastrull, fräs lök och vitlök tills löken har mjuknat.
5 Tillsätt röd curry och fräs i några sekunder. Sänk värmen och rör ner jordnötssmör, kokosmjölk, soja och salt..
6 Låt såsen puttra i 3–5 minuter under omrörning, se till att den inte bränner fast i botten. Häll såsen över köttbullarna i pannan och låt puttra i cirka 10 minuter.
7 Servera med ris och koriander.
Recept Zenia Mourtada
Foto Ulrika Ekblom