cirka 10 bitar
Pajdeg
5 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
200 g smör
Fyllning
2 burkar crème fraiche
2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
minst 3 dl färska blåbär, gärna mer
1. Rör eller mixa snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten.
2. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter tills pajbotten fått lite färg.
3. Låt pajbotten svalna ordentligt.
4. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen utom blåbären. Låt smeten stå kallt en stund och vila.
5. Häll smeten i den svala pajbotten och bred ut till ett jämnt lager. Dekorera med rikligt med blåbär och servera pajen sval. Överbliven paj går att frysa in.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch