Surdegsmacka med stekt ägg
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Mat | Recept

Surdegsmacka med stekt ägg

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-15

2 stycken, 15 minuter

Det enkla är det goda. Ett stekt ägg på ett gott bröd, kryddad med grönt, kan aldrig bli fel. Passar som frukost, lunch, middag, mellanmål eller som kvällsmat. 

2 skivor surdegsbröd
2 ägg
1 msk smör
bordsmargarin
50 g mâchesallad
1 avokado
1/2 purjolök
några blad färsk oregano
flingsalt

1. Smält smör i en panna och stek äggen på ena sidan.

2. Skär avokadon i bitar. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg äggen på mackorna. Toppa med tillbehören och avsluta med flingsalt. 

Text & recept: Camilla Pérez

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas