4 portioner
1 paket bacon (140 g)
4 nektariner
1 gul lök
1 påse babyspenat (ca 65 g)
6 msk rostade pumpakärnor
150 g fetaost
olivolja
rödvinsvinäger
satt och nymald svartpeppar
1 Sätt ugnen på grilleffekt och 250 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt och ugnsstek dem frasiga och gyllene. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
2 Dela och kärna ur nektarinerna, skär sedan i klyftor. Stek klyftorna runt om i lite olivolja i medelvarm stekpanna.
Ta upp och låt vila på en tallrik.
3 Rengör pannan, häll i lite olivolja och värm den på medelvärme. Skala och skiva löken och stek den gyllene i några minuter. Vänd in först spenaten så att den bli lätt tillagad och sedan nektariner och pumpakärnor.
4 Smula över fetaosten och krydda med salt och peppar. Ringla till sist över lite färsk olivolja och stänk över lite rödvinsvinäger.