2 port
6 rispapper
1 1/2 morot
1/2 gurka
1 avokado
2 salladslökar
1/2 röd chili
Blandsallad
1/2 kruka koriander
Sås
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk sweet chilisås
1 lime, pressad saft
1/2 röd chili, hackad
1 Skala och skär morötter och gurka i stavar.
2 Gröp ur och skär avokadon i långa bitar.
3 Skär salladslök och chili tunt.
4 Fyll en bunke med ljummet vatten.
5 Doppa ett rispapper i taget i bunken tills det blivit mjukt.
6 Lägg det på en skärbräda och lägg sallad vågrätt längs mitten på pappret men spara ca 2 cm på varje kant.
7 Lägg på resten av ingredienserna, avsluta med koriander. Vik försiktigt in den undre kanten mot mitten och rulla ihop halvvägs.
8 Vik sedan in sidokanterna så att rullen försluts, och rulla färdigt.
9 Rör ihop ingredienserna till såsen och doppa rullarna i den.