Med färdigtärnat bacon gör du den här goda omeletten på ett kick.
2 PERS
3 ägg
2 msk kallt vatten el mjölk el grädde
6 sparrisar
1 pkt bacontärningar
1 vårlök
salt och peppar
- Vispa äggen med vattnet, salta och peppra.
- Skär sparris och lök i mindre bitar.
- Lägg bacon i en het panna, bryn en aning.
- Tillsätt sparris och lök och bryn ytterligare några minuter.
- Häll över äggen och stek tills omeletten nästan stannat (den ska vara krämig).
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
Grön eller vit sparris? Både och!
Sparrisen finns som bekant som både vit och grön. Vad skiljer egentligen sorterna åt?
Vit sparris växer under jord och skördas när toppskottet bryter fram ur jorden.
Grön sparris växer som en reslig stjälk ovan jord och skördas när den blivit lagom lång.
Den gröna kan man tillaga direkt som den är, medan den vita behöver skalas innan. Den vita är också något besk i smaken medan den gröna är mer åt det söta hållet. För båda sorterna gäller att det går lika bra att koka, grilla, ugnsbaka eller steka den. Välj själv, och njut!