2 portioner
1–2 sötpotatisar (ca 350 g)
2 medelstora potatisar
(ca 300 g)
1 gul lök
1 msk kokosolja
2 tsk röd currypasta
1, 5 tärning höns- eller grönsaksbuljong
ca 5 dl vatten
1 msk färsk hackad koriander
0,5 dl kokosflakes
1 Skala och tärna lök och potatis i grova bitar.
2 Hetta upp kokosolja (eller annan neutral olja) i en kastrull och stek löken lätt tills den börjar bli genomskinlig.
3 Tillsätt potatis och röd curry och smula ner buljongtärningarna. Häll över vatten så att det precis täcker potatisen och löken. Koka upp och sänk till medelvärme.
4 Låt koka under lock 15–20 minuter.
5 Kolla om potatisen är mjuk och ta av soppan från värmen. Häll av lite av buljongen i en behållare och spar till spädning.
6 Mixa soppan med en stavmixer och späd efterhand med buljongen tills du har en konsistens du är nöjd med. Om det behövs mer vätska kan du späda med vatten.
7 Smaka eventuellt av med salt och toppa soppan med koriander och kokosflakes.