Smörrebröd med rostbiff och curryremoulad
Foto: Linda Prieditis
Recept | Plockmat

Smörrebröd med rostbiff och curryremoulad

Perfekta plockmaten är dessa smörrebröd som kan förberedas i tid och bara ställas fram.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18

Smörrebröd är den perfekta maten när man vill servera något mittemellan fika och måltid. Dessutom kan de förberedas i god tid och bara ställas fram.

Tilltugg till 8 personer

8 skivor danskt rågbröd
40 g smör
8 stora skivor grillad rostbiff
8 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl rostad lök
1 kruka körvel (persilja går också bra)
flingsalt och svartpeppar

Curryremoulad
250 g avrunna, inlagda grönsaker (pickles)
3 msk curry (Börja eventuellt med 1,5 och smaka dig sedan fram.)
1 dl majonnäs
salt och peppar

1. Mixa grönsakerna grovt ihop med curryn.
2. Rör ihop med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
3. Bred smör på brödet och fördela rostbiffen över.
4. Forma ägg av remouladen med en matsked och lägg ovanpå.
5. Toppa med tomat, lök, körvelblad, flingsalt och några rejäla drag med pepparkvarnen.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas