Små timjanbröd
Recept | Recept

Små timjanbröd

Små timjanbröd som serveras med ringlad honung smaksatt med tryffel. Toppas med katrinplommonkräm.

Tidningen Senioren
Publicerad 2007-11-26

Recept av stjärnkocken Paul Svensson.
Foto: Jakob Fridholm.

 

16 små bröd

2 dl katrinplommon
1/2 dl rödvinsvinäger
75 g getost
8 timjankvistar
1 1/2 dl vatten
35 g jäst
1 tsk honung
1/2 ägg
1 dl grädde
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk honung
1 msk tryffelolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Blanda katrinplommon och vinäger. Lägg i en plastförpackning och kör på full effekt i mikrovågsugn 4-8 minuter beroende på effekt, tills katrinplommonen är krämiga. Lägg plommonen med vinäger i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med lite salt.
3. Blanda getost med plockad timjan och klicka ut teskedsstora klickar.
4. Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt smulad jäst och rör ut. Blanda med honung, ägg och grädde, sikta i mjöl och salt.
5. Kör i en degblandare till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter under handduk.
6. Kavla ut tunt på mjölad bänk. Stansa ut 5 cm stora rundlar. Låt jäsa 15 minuter.
7. Baka rundlarna på bakplåtspapper cirka 2-4 minuter tills de rest sig och fått yta.
8. Ta ut och peta in en klick ost i varje rundel. Baka sedan tills osten fått färg och konsistens.
9. Servera direkt genom att ringla honung smaksatt med tryffel över bröden och toppa med katrinplommonkräm.

Tidningen Senioren
Publicerad 2007-11-26
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas