En härlig, smakrik laxtartar serverad i ett krispigt salladsblad. Det är inte bara gott utan även otroligt fräscht och lätt att äta med händerna.
Variera grönsakerna efter smak, säsong och tillgång.
Tilltugg till 8 personer
16 gemsallatsblad
(liten romansallat)
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 selleristjälk
2 vårlökar
2 dillkvistar
250 g kallrökt lax
2 lime
2 msk rapsolja
tabasco efter smak
salt och peppar
1. Skala gurkan och hacka den, löken och sellerin fint.
2. Strimla vårlöken tunt och hacka dillen.
3. Skär laxen i halvcentimeterstora tärningar och blanda allt i en skål.
4. Pressa över limen och tillsätt rapsolja och tabasco.
5. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg ut sallatsbladen som skålar på ett stort fat.
7. Fördela tartaren i mitten av bladen och garnera med dill.
Text: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis