Små salladsskålar med laxtartar
Foto: Linda Prieditis
Recept

Små salladsskålar med laxtartar

En härlig, smakrik laxtartar serverad i ett krispigt salladsblad. Det är inte bara gott utan även otroligt fräscht och lätt att äta med händerna.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18

Variera grönsakerna efter smak, säsong och tillgång.

Tilltugg till 8 personer

16 gemsallatsblad
(liten romansallat)
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 selleristjälk
2 vårlökar
2 dillkvistar
250 g kallrökt lax
2 lime
2 msk rapsolja
tabasco efter smak
salt och peppar

1. Skala gurkan och hacka den, löken och sellerin fint.
2. Strimla vårlöken tunt och hacka dillen.
3. Skär laxen i halvcentimeterstora tärningar och blanda allt i en skål.
4. Pressa över limen och tillsätt rapsolja och tabasco.
5. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg ut sallatsbladen som skålar på ett stort fat.
7. Fördela tartaren i mitten av bladen och garnera med dill.

 

Text: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas