Enkelt och gott med en mustig soppa av champinjoner eller annan svamp som skogen har att erbjuda. Kycklingbuljong ger extra smak tillsammans med vin och färsk dragon.
4 personer
1 purjolök
250 g skogschampinjoner
olja och smör att steka i
2 dl mjölk
1 dl grädde
4 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1 msk maizena
örtsalt, svartpeppar
färsk dragon
1 Rensa och strimla purjolöken. Skölj och skiva champinjonerna.
2 Fräs lök och champinjoner i olja och smör i en gryta.
3 Tillsätt mjölk, grädde, vatten, buljongtärningar och vin och låt koka upp.
4 Red med maizena och fortsätt koka ytterligare några minuter.
5 Mixa soppan grovt med en stavmixer, direkt i grytan. Låt gärna några bitar av champinjonerna finnas kvar.
6 Smaka av med örtsalt och peppar. Toppa med dragon.
Recept: Ann-Cathrine Johnsson
Foto: Lena Djuphammar