Kall ljus öl smakar bra till denna entrérätt med matjessill.
6 portioner
13 mandelpotatisar
1 burk matjessillfiléer (ca 6 filéer)
½ rödlök
100 g smör
1 dl färsk dill
1. Koka mandelpotatisen med skalet på. Koka inte för länge för då blir den mosig (testa med en provsticka när den är klar).
2. Skala potatisen och skiva den ljummen. Fördela potatisen på förrättsassietter.
3. Dela sillfiléerna i munsbitar och lägg bitarna ovanpå potatisen.
4. Smält smöret i en kastrull och låt smöret brynas på hög värme tills det börjar få färg.
5. Hacka rödlöken och strö ned den i smöret. Klipp i dill ned i smöret men spara en kvist eller två till garnering.
6. Skeda smöret över sill och potatis och servera direkt.
Text Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch