Schweizerschnitzel med purjolökspotatis och persiljesmör
Foto: Colourbox
Recept

Schweizerschnitzel med purjolökspotatis och persiljesmör

Schnitzel med ost och skinka. Godast om de serveras direkt medan de fortfarande är varma och frasiga. Garnera gärna med citron.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-20

Urbenad kotlettrad eller schnitzel
Skivad schweizerost
Rökt eller kokt skinka
Mjöl, ägg, skorpmjöl, smör eller margarin att steka i

  1. Banka ut köttet till stora schnitzlar. Lägg ost och skinka mellan två köttbitar.
  2. Salta och peppra. Dubbelpanera med mjöl, ägg, skorpmjöl. Var noga med att täcka hela köttet och platta till så att inte osten rinner ut.
  3. Stek i smör eller margarin på låg värme. Skär upp i cirka 2 cm stora bitar.

Purjolökspotatis

Potatis
Purjolök
Salt, peppar, smör

Strimla potatisen, skiva purjolöken. Råstek potatisen i olja och smör. När potatisen är nästan färdig tillsätt rikligt med purjolök.
Stek färdigt. Salta och peppra.

Persiljesmör

Smör
Persilja, hackad
Citron, pressad
Worcestersås

Blanda smör med hackad persilja, citronsaft, Worcestersås och peppar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas