Schnitzel med ost och skinka. Godast om de serveras direkt medan de fortfarande är varma och frasiga. Garnera gärna med citron.
Urbenad kotlettrad eller schnitzel
Skivad schweizerost
Rökt eller kokt skinka
Mjöl, ägg, skorpmjöl, smör eller margarin att steka i
- Banka ut köttet till stora schnitzlar. Lägg ost och skinka mellan två köttbitar.
- Salta och peppra. Dubbelpanera med mjöl, ägg, skorpmjöl. Var noga med att täcka hela köttet och platta till så att inte osten rinner ut.
- Stek i smör eller margarin på låg värme. Skär upp i cirka 2 cm stora bitar.
Purjolökspotatis
Potatis
Purjolök
Salt, peppar, smör
Strimla potatisen, skiva purjolöken. Råstek potatisen i olja och smör. När potatisen är nästan färdig tillsätt rikligt med purjolök.
Stek färdigt. Salta och peppra.
Smör
Persilja, hackad
Citron, pressad
Worcestersås
Blanda smör med hackad persilja, citronsaft, Worcestersås och peppar.