Goda Kåldolmar gjorda på savoykål och viltfärs som avnjuts med rårörda lingon.
Cirka 10 stycken
2 små gula lökar
rapsolja att steka i
500 g viltfärs
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl hirs
1 dl grädde
2 msk japansk soya
salt, svartpeppar
10 savoykålblad
honung och rapsolja (att pensla på)
SERVERA MED
rårörda lingon
1 Finhacka löken. Bryn löken i rapsolja några minuter.
2 Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
3 Koka upp vatten och buljongtärningarna i en kastrull. Tillsätt hirs och koka enligt anvisningarna på paketet.
4 Blanda hirs, grädde och soja med färs och lök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5 Koka savoykålen snabbt i lättsaltat vatten. Klicka färsblandningen i kålbladen och vik upp kanterna så att de fäster.
6 Stek kåldolmarna i en stekpanna tills kålen får färg, vänd sedan och stek på andra sidan. Pensla på honung och rapsolja.
7 Avnjut med rårörda lingon.
Recept: Ann-Cathrine Johnsson
Foto: Lena Djuphammar