Savoykåldolmar med viltfärs
Recept | Recept

Savoykåldolmar med viltfärs

Goda Kåldolmar gjorda på savoykål och viltfärs som avnjuts med rårörda lingon.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-10-11

Cirka 10 stycken

2 små gula lökar
rapsolja att steka i
500 g viltfärs
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl hirs
1 dl grädde
2 msk japansk soya
salt, svartpeppar
10 savoykålblad
honung och rapsolja (att pensla på)

SERVERA MED
rårörda lingon

1 Finhacka löken. Bryn löken i rapsolja några minuter.
2 Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
3 Koka upp vatten och buljongtärningarna i en kastrull. Tillsätt hirs och koka enligt anvisningarna på paketet.
4 Blanda hirs, grädde och soja med färs och lök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5 Koka savoykålen snabbt i lättsaltat vatten. Klicka färsblandningen i kålbladen och vik upp kanterna så att de fäster.
6 Stek kåldolmarna i en stekpanna tills kålen får färg, vänd sedan och stek på andra sidan. Pensla på honung och rapsolja.
7 Avnjut med rårörda lingon.

Recept: Ann-Cathrine Johnsson
Foto: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-10-11
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas