1 portion
2 gulbetor
en halv nektarin
1 mozzarella
en halv påse valfri sallad eller kål (ca 70 g)
1 tsk balsamvinäger
1 krm chiliflakes
2–3 msk olivolja till ugnsbakning och dressing
salt och svartpeppar
1 Sätt ugnen på 220 grader.
2 Skölj gulbetorna, skär bort toppen och botten och klyfta dem sedan med skalet på.
3 Lägg upp betorna på en plåt, ringla över en skvätt olivolja och strö över en nypa salt.
4 Baka betorna i ugnen i cirka 25 minuter. De ska vara mjuka rakt igenom.
5 Under tiden delar du nektarinen i klyftor och lägger upp dem tillsammans med salladen i en skål.
6 Blanda 1 matsked olja med 1 tesked vinäger, en nypa salt och en nypa svartpeppar.
7 När betorna är klara, ta ut och lägg dem i salladen. Häll över dressingen och blanda.
8 Dela mozzarellan genom att bryta isär den med fingrarna. Lägg den på salladen, strö över några chiliflakes och avsluta med att ringla olivolja över mozzarellan.