Saffransgröt med björnbärssylt och mandel
Foto: Lennart Weibull
Mat | Recept

Saffransgröt med björnbärssylt och mandel

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-02-28

Den har gröten är inspirerad av den gotländska saffranspannkakan som görs på risgryn, saffran och mandel. Den serveras traditionellt med salmbärssylt och grädde.

1 portion
3 msk grötris
3 dl mjölk (3 procent)
1 dl vatten
1/2 pkt saffran (à 0,5 g)
1 krm salt

Servering
björnbärssylt, rostad och hackad mandel, varm mjölk

Gör så här:

  • Gröt: Koka upp mjölk, vatten, saffran och salt.
  • Tillsätt riset under omrörning. Sänk värmen lite och låt koka cirka 25 minuter. Rör om då och då, mer ofta mot slutet.
  • Toppa gröten med sylt och mandel.
  • Servera med varm mjölk.

Recept: Hedvig Billengren Lindenbaum

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-02-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas