2 port
Rostade tomater
400 g små tomater
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Vispad fetaost
200 g fetaost
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
Tillbehör
Olivolja
Basilika
Svartpeppar
Vitlöksbröd
1/2 baguette
1 vitlöksklyfta
3 msk smör, rumsvarmt
1 Värm ugnen till 225 grader.
2 Lägg tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med skalade, krossade vitlöksklyftor.
3 Salta, peppra och ringla över olivolja.
4 Rosta i ugnen i ca 40 minuter.
5 Lägg under tiden fetaost, olivolja och vatten i en skål och mixa till en slät kräm.
6 Fördela den vispade fetaosten på två tallrikar och lägg försiktigt på rostade tomater och vitlöksklyftor.
7 Ringla över lite olja, toppa med basilika och nymalen svartpeppar.
8 Dela baguetten på längden.
9 Pressa vitlöken och rör ihop den med smöret.
10 Bred ut smöret på baguettehalvorna och rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter.