En lite tacoinspirerad sej-rätt som passar hela familjen. Allt finns i grytan och det är bara att sleva upp med lite bröd.
600 g sejfilé i bitar
4 tomater i bitar
1/2 rödlök, finskivad
1 kokt majskolv i bitar
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk korianderfrön
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
pressad juice av 2 lime
2 avokado i bitar
1 kruka koriander, plockad
olivolja till stekning, salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg sej, tomater, lök, majs och torkade kryddor i en ugnssäker form eller ugnssäker stekpanna. Ringla över lite olja. Salta.
3. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter.
4. Ta ut ur ugnen, häll över limejuice och lägg på avokado. Toppa med koriander.
5. Servera direkt, gärna med lite bröd eller som fyllning till tacos.
Recept: Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam