Recept | Recept

Rostad sej med taco-stuk

En lite tacoinspirerad sej-rätt som passar hela familjen. Allt finns i grytan och det är bara att sleva upp med lite bröd.

Publicerad 2008-11-23

Fisktaco, lättlagat recept på sej eller annan vit fisk
4 portioner

600 g sejfilé i bitar
4 tomater i bitar
1/2 rödlök, finskivad
1 kokt majskolv i bitar
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk korianderfrön
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
pressad juice av 2 lime
2 avokado i bitar

1 kruka koriander, plockad
olivolja till stekning, salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg sej, tomater, lök, majs och torkade kryddor i en ugnssäker form eller ugnssäker stekpanna. Ringla över lite olja. Salta.
3. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter.
4. Ta ut ur ugnen, häll över limejuice och lägg på avokado. Toppa med koriander.
5. Servera direkt, gärna med lite bröd eller som fyllning till tacos.

Recept: Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas