Gör gärna dubbelt av den här salladen för den kommer att gå åt som smör i solsken och passar till allt! Lika god till rökt lax som till lammstek.
1 dl valnötskärnor
2 msk honung
100 g ruccolasallad
1 stor avokado
2 fasta päron (till exempel Kaiser Alexander)
1 klase druvor (cirka 200 g)
200 g roquefortost
3 msk jungfruolivolja
svartpeppar och flingsalt
1. Rosta valnötterna i en het panna tills de fått fin färg. Stäng av värmen och häll i honungen. Rör runt ordentligt och låt nötterna svalna på ett bakplåtspapper. Hacka dem sedan grovt.
2. Lägg ruccolan i iskallt vatten i 10–15 minuter så att den blir riktigt krispig, häll av och låt torka på hushållspapper.
3. Klyfta avokadon och päronen, dela druvorna på mitten. Smula osten och blanda alla ingredienser, lägg upp på ett fint fat.
4. Ringla över olivoljan och strö över nötter, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Text/recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis