Prova en annan typ av biff! Röda rakt igenom - serveras här tillsammans med klyftpotatis och sås av yogurth.
4 portioner
Biffar
0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk fiberhusk (på hyllan för
glutenfria produkter i butiken)
2 msk sweet chilisås
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
2 stora morötter (ca 200 g)
2 små rödbetor (ca 100 g)
1 gul lök
2 dl jordnötter
1 dl ströbröd
rapsolja att steka i
Klyftpotatis
1 kg potatis
3 msk olivolja
salt och peppar
Limesås med honung
3 dl tjock yoghurt (10 procent)
juice och rivet skal från en limefrukt
2 tsk honung
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olja och ställ i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills de blivit mjuka och fått fin färg. Rör om ett par gånger. Salta och peppra.
2. Rör ihop ingredienserna till limesåsen och ställ åt sidan.
3. Blanda grädde, ägg, fiberhusk, sweet chilisås och kryddor i en bunke och låt blandningen stå och svälla under tiden du förbereder resten.
4. Skala och riv morötterna grovt, och rödbetorna fint. Finhacka löken.
5. Hacka jordnötterna grovt, och blanda ner dem tillsammans med de rivna rotfrukterna och ströbrödet i fiberhuskblandningen. Arbeta samman alltihop till en kladdig smet.
6. Forma smeten till biffar. Stek biffarna i olja i några minuter på varje sida. Det bör vara ganska hett, så att de får lite yta. Servera med klyftpotatis.