Grillad korv med räksallad har många provat på och uppskattat. Det här är korv och räkor med spanska smaker. En lättlagad och härlig rätt vars mustiga smaker matchar årstiden.
1 vitlöksklyfta
1 chorizo
10 blad färsk basilika
2 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna sherryvinäger)
200 g passerade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl g risoni
100 g cocktailtomater
200 g frysta räkor
1. Tina räkorna. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka vitlök, chorizo och basilika fint och fräs det i olivolja. Häll över vinägern och låt det koka in.
2. Tillsätt passerade tomater, vatten och risoni och låt det sjuda i cirka tio minuter. Baka cocktailtomaterna i ugnen under tiden.
3. Skala räkorna och vänd ner dem i risoniblandningen precis innan servering. Toppa med färsk basilika och bakade tomater.
Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark