4-6 personer
Långkokta
revben i ugn
1,2 kg tjocka revben (fläskkarré
går också bra)
1 msk korianderfrön
5 hela svartpepparkorn
2 msk tomatpuré
1 burk (400 g) hela plommon-tomater
1 msk farinsocker
1 dl balsamvinäger/ eller rödvin
1 dl vatten
2 tsk salt
1. Lägg revbenen i en gryta.
2. Krossa korianderfröna och blanda med resten av ingredienserna.
3. Häll blandningen över köttet. Ugnsbaka ca 4,5-5 timmar i 100 grader.
4. Köttet ska lätt gå att dra isär när det är färdigt.
Saltkokt potatis
1,5 kg små potatisar
2 msk grovt salt
1. Koka upp vatten med saltet.
2. Lägg i den oskalade potatisen och koka tills den är mjuk.
Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson