Renskavsgryta med kantareller och lingon
Recept | Recept

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Viltskav och svamp är en kombination som gynnar både klimatet och smaklökarna. För att minska klimatpåverkan ytterligare – välj vegetabiliska alternativ till grädde och crème fraiche.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-10-11

4 personer

1 purjolök
1 pkt renskav (480 g)
olja och smör att steka i
150 g frysta kantareller
2 tärnade äpplen
2 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
2 msk viltfond
salt, svartpeppar
1 kruka färsk persilja

Servera med
kokt potatis
lingon

1 Rensa och strimla purjolöken.
2 Bryn smör och rapsolja i en gryta. Lägg i renskaven. Om den inte är tinad vänd och ta isär bitarna allt eftersom.
3 Torrstek kantarellerna i en separat panna för att få bort vätskan. Stek dem därefter i smör några minuter.
4 Häll över kantarellerna i grytan med renskaven. Lägg även i äppelbitarna och stek ytterligare någon minut.
5 Tillsätt grädde, crème fraîche och fond. Smaka av med salt och peppar. Klipp över persilja.
6 Servera med kokt potatis och tinade lingon.

Recept: Ann-Cathrine Johnsson
Foto: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-10-11
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas