Recept | Recept

Rårörd lingondricka

Publicerad 2008-09-07

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas