Pytt på vildsvinsskav med squash, persilja och  senapssås
Foto Björn Tesch
Recept | Recept

Pytt på vildsvinsskav med squash, persilja och senapssås

Publicerad 2008-10-14

2 portioner

1/2 pkt vildsvinsskav eller renskav (120 g)
olja att steka i
salt
nymald svartpeppar
1 squash
1/2 gul lök
ev 1 vitlöksklyfta
1 näve slätbladig persilja
råris eller kokt potatis

Senapssås
1 dl crème fraiche
1-2 msk dijonsenap

1. Dela ett paket skav och lägg tillbaka andra halvan i frysen. Lägg det frysta köttet i en het stekpanna. Fräs och vänd tills allt kött är genomstekt. Lägg åt sidan.
2. Hacka löken. Skölj squashen och dela den i bitar på längden. Skiva den och stek tillsammans med lök och vitlök i lite olja tills squashen börjar få färg.
3. Blanda grönsaksfräset med köttet och låt det blir varmt i stekpannan. Blanda i hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
4. Rör ihop såsen av crème fraiche och senap. Servera såsen till, eller rör ned den i skavpannan.
5. Servera med råris eller kokt potatis.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas