2 portioner
1/2 pkt vildsvinsskav eller renskav (120 g)
olja att steka i
salt
nymald svartpeppar
1 squash
1/2 gul lök
ev 1 vitlöksklyfta
1 näve slätbladig persilja
råris eller kokt potatis
Senapssås
1 dl crème fraiche
1-2 msk dijonsenap
1. Dela ett paket skav och lägg tillbaka andra halvan i frysen. Lägg det frysta köttet i en het stekpanna. Fräs och vänd tills allt kött är genomstekt. Lägg åt sidan.
2. Hacka löken. Skölj squashen och dela den i bitar på längden. Skiva den och stek tillsammans med lök och vitlök i lite olja tills squashen börjar få färg.
3. Blanda grönsaksfräset med köttet och låt det blir varmt i stekpannan. Blanda i hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
4. Rör ihop såsen av crème fraiche och senap. Servera såsen till, eller rör ned den i skavpannan.
5. Servera med råris eller kokt potatis.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch