Portvin, stjärnanis och kryddnejlika ger julsmak åt sillen i receptet av Leif Mannerström.
12 portioner (på en buffé)
4–5 urvattnade sillfiléer
Inläggningslag
1/2 dl ättiksprit (12 procent)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1/2 dl portvin
1 rödlök
1 tsk grovkrossad svartpeppar
4 hela kryddnejlikor
3 lagerblad
2 stjärnanis
1 msk finskuren dill
1. Rör ihop ingredienserna till lagen i en bunke tills sockret löst sig.
2. Skär sillfiléerna i fina sneda bitar och lägg dem i exempelvis en glasburk.
3. Skala och skiva rödlöken tunt.
4. Varva sillen med lökringarna och kryddorna i burken och häll över lagen.
5. Ställ sillen att mogna i kylskåpet minst ett dygn, gärna två.
Recept: Leif Mannerström
från Julens allra godaste / Norstedts