2 portioner
4 portobellosvampar
½ dl dill
1 ½ dl kräftstjärtar
2 msk crème fraiche
riven ost
½ citron, rivet citronskal
salt och peppar
Bönsallad:
1 burk kikärtor
1 syrligt äpple
2 msk rödlök
½ dl gräslök
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort fötterna från svamparna så att bara hattarna återstår.
2. Hacka dill och kräftstjärtar och gör en röra av dill, kräftstjärtar, crème fraiche, riven ost och rivet citronskal. Smaka av röran med salt och peppar.
3. Fyll svamphattarna med röran och gratinera dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills fyllningen börjar få fin färg.
4. Gör en sallad av kikärtor, hackat äpple, hackad rödlök och gräslök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
5. Servera svamphattarna varma med salladen till.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch