Använd receptet som grund och gör din egen variant. Byt till exempel lemon curd mot vaniljkräm eller chokladkräm och bären mot frukt
30 BITAR
MARÄNG
8 äggvitor
4 dl strösocker
3 dl rostad kokos
2 tsk majsstärkelse
TOPPING
4 dl lemon curd
5 dl grädde
1 kg färska bär, t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar
1: Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
2: Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.
3: Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.
4: Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.
5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.
Recept: Frida Skattberg
Foto: Hélen Pe
ur boken Baka i långpanna (Bonnier Fakta)