2 portioner
1 hackad vitlöksklyfta
1 gul lök fint strimlad
100 gr färsk brysselkål, rensad och i halvor
1 dl grädde
svartpeppar
salt
250 gram linguine
2 nävar grovt riven parmesan
1. Fräs vitlök, lök och brysselkål i en stor stekpanna.
2. När snittsidan på brysselkålen är gyllenbrun, sänk värmen och häll på grädden.
3. Koka pastan.
4. Spar lite av pastavattnet när du häller av det.
5. Lägg pastan i stekpannan och blanda med kålen. Behövs mer vätska, späd med lite pastavatten.
6. Servera med parmesan.
Recept: Anette Rosvall
Foto: Thomas Carlgren
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.