4 portioner
smör att steka i
2 isterband (ca 330 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g svartkål
8 soltorkade tomater i olja
5 dl grädde
2 dl vatten
salt, svartpeppar
Övrigt
350 g kort pasta, ex strozzapreti
ev parmesanost
Gör så här:
- Smält smör i en stekpanna och lägg i isterbanden. Stek på medeltemperatur tills korven spricker. Lägg korven på en skärbräda och skrapa ur innehållet. Släng skinnen. Behåll fettet från isterbanden i pannan men ta bort eventuella brända bitar.
- Skala gul lök och vitlök. Grovhacka den gula löken och finhacka vitlöken. Strimla svartkål och soltorkade tomater.
- Värm stekpannan med korvfettet och lägg i en extra smörklick om det behövs. Lägg i gul lök och låt den mjukna på låg värme i 1–2 minuter. Lägg i svartkålen och stek tills den mjuknat. Lägg i vitlök och soltorkade tomater.
- Rör i grädde, vatten och innehållet från isterbanden. Smaka av med salt och pepparoch låt allt puttra i några minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med pastasåsen. Servera gärna med riven parmesanost.
Recept: Madeleine Landley