Pasta med ärtor och ägg benedict
Mat | Recept | recept

Pasta med ärtor och ägg benedict

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-11-06

4 pers
1 gul lök
500 g färska eller frysta ärter
300 g minipasta
4 ägg (viktigt att äggen är helt färska)
riven pecorino
olivolja
mynta
salt och peppar

1 Skär löken i skivor och fräs den i olja i en kastrull, låt den bryna.
2 Tillsätt ärtorna och blanda.
3 Tillsätt 4 dl vatten och låt koka upp.
4 Tillsätt pastan och låt koka enligt anvisning.
5 Under tiden, häll vatten och en nypa salt i en ganska stor kastrull och låt det koka upp.
6 Knäck äggen, ett i taget, i en skål och lägg det sedan försiktigt i det sjudande vattnet ca 3 minuter. Plocka upp ägget med en hålslev.
7 Gulan ska förbli löskokt och när det är klart, lägg ägget försiktigt ovanpå pastan med ärter.
8 Tillsätt ytterligare en skvätt olja och om du vill lite riven pecorino och mynta.

Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2022-11-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas