Färska bär ger smak åt denna efterrätt som vann Arlas Guldko 2011.
Detta är ett av recepten som gjorde SVPH till vinnare av Arlas Guldko 2011. Ursprungsreceptet var för 100 personer, men vi har gjort om det för vanliga hushåll.
2-4 port
25 g skalad mandel
1/2 gelatinblad
25 g smör
3 msk strösocker
1 äggula
1/2 citron, skalet
1/2 tsk vaniljsocker
120 g kesella
1/2 dl vispgrädde
100 g färska bär
1. Mal mandeln.
2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
3. Vispa smör och socker poröst och rör ned mandel, äggula, rivet citronskal, vaniljsocker och kesella i smeten. Vispa grädden och rör ner den i smeten.
4. Lyft gelatinbladet ut vattnet och smält det på svag värme. Rör ned gelatinet i smeten och rör om noga.
5. Häll upp i 2-4 serveringsformar, gärna genomskinliga och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
6. Servera med färska bär.