4 portioner
6 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
solrosolja att steka i
500 g valfri färs
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
1 msk Vegeta (allkrydda)
salt, svartpeppar
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl okokt grötris
ca 5 dl vatten
1 Skär loss skaftet och plocka bort kärnhuset från paprikorna. Spara skaften som lock till senare.
2 Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja.
3 Tillsätt färsen och fräs tills den är grynig. Tillsätt tomatpurén, fräs i en minut under omrörning. Smaksätt med paprikapulver, Vegeta, salt och svartpeppar.
4 Häll i tomaterna och låt koka i några minuter. Rör i riset.
5 Sätt ugnen på 200 grader. Placera paprikorna i en ugnsfast form, med lock eller täckta med folie.
6 Fyll paprikorna med färsröran, lägg resterande färs runt om. Häll vattnet i paprikorna och i formen. Sätt tillbaka skaften.
7 Baka i ugnen ca 1 timme.
8 Ta av locket så att paprikorna får färg. Fortsätt baka i ytterligare ca 25 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och riset genomkokt.
Recept och foto: Diana Dontsova