Paprikor fyllda med färs och ris
Mat | Recept | Recept

Paprikor fyllda med färs och ris

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-02-09

4 portioner
6 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
solrosolja att steka i
500 g valfri färs
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
1 msk Vegeta (allkrydda)
salt, svartpeppar
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl okokt grötris
ca 5 dl vatten

1 Skär loss skaftet och plocka bort kärnhuset från paprikorna. Spara skaften som lock till senare.
2 Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja.
3 Tillsätt färsen och fräs tills den är grynig. Tillsätt tomatpurén, fräs i en minut under omrörning. Smaksätt med paprikapulver, Vegeta, salt och svartpeppar.
4 Häll i tomaterna och låt koka i några minuter. Rör i riset.
5 Sätt ugnen på 200 grader. Placera paprikorna i en ugnsfast form, med lock eller täckta med folie.
6 Fyll paprikorna med färsröran, lägg resterande färs runt om. Häll vattnet i paprikorna och i formen. Sätt tillbaka skaften.
7 Baka i ugnen ca 1 timme.
8 Ta av locket så att paprikorna får färg. Fortsätt baka i ytterligare ca 25 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och riset genomkokt.

Recept och foto: Diana Dontsova

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-02-09
Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas