Recept

Pankofriterade räkor

Frasigt och gott. Välj stora vanliga räkor och undvik att använda den miljöfarliga scampin så kan du njuta med rent samvete.

Publicerad 2009-03-02
Pankofriterade räkor, recept
Pankofriterade räkor, recept

40 st som tilltugg

40 st stora räkor
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl Panko, asiatiskt ströbröd
ca 5 dl rapsolja att fritera i

1. Skala räkorna. Lägg mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål. Vänd varje räka först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en nypa, så går det lätt. Lägg räkorna på en bricka.
2. Häll 5 cm rapsolja i din minsta kastrull. Värm till cirka 180 grader. Passa oljan hela tiden. Om du lägger i en bit vitt bröd som får fin färg efter cirka 30 sekunder så är oljan lagom het.
3. Lägg försiktigt i fyra räkor år gången och fritera i oljan tills de fått fin färg. Fiska upp dem och lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av på (frityroljan kan silas av och användas igen).
Den som inte vill fritera kan steka räkorna i rapsolja i het stekpanna.
4. Servera de krispiga räkorna så snart som möjligt med sweet-chilisås att doppa dem i.

Recept: Malin Ottosson

Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas