Seniorens busenkla. Enkelt att laga – gott att äta!
Fylld omelett går på ett kick. Blir det omelett över lägger du det på ett gott bröd dagen efter för en perfekt lunchmacka.
6 ägg
1/2 dl vatten
flingsalt
2 msk finhackade örter, som persilja och timjan
2 msk olivolja
Fyllning
50 g bladspenat
1/2 citron, finrivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
150 g fetaost
1 msk finhackad timjan
flingsalt och nymalen svartpeppar
1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt vatten och lite salt. Vispa samman lätt med en gaffel, tillsätt de finhackade örterna.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna, häll i omelett-smeten. Rör med en gaffel tills omeletten stannat i kanterna men fortfarande är krämig. 3. Lägg bladspenaten i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och fetaost. Krydda med timjan, salt och peppar.
4. Blanda och lägg ut över omeletten och vik den dubbel. Servera gärna med en god sallad och bröd.
Recept Maria Zihammou Foto Stefan Edetoft