4 portioner
En supergod japansk vitkålspannkaka. Tillsammans med såsen, majonnäsen och toppingen blir detta en pangmiddag du garanterat blir mätt på. Baconet kan uteslutas.
400 g vitkål
6 salladslökar
6 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 pkt bacon à 140 g
neutral olja till stekning
OKONOMIYAKISÅS
1 msk ljus sirap
4 msk ketchup
3 msk worcestershiresås
2 msk ostronsås
TILL SERVERING
majonnäs
strimlad salladslök
sesamfrön
1 Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål.
2 Strimla vitkål och salladslök.
3 Vispa ihop ägg, mjöl, salt, bakpulver och vatten. Vänd ner vitkålen och salladslöken.
4 Tärna baconet.
5 Värm en stekpanna med olja. Tillsätt 1/4 av smeten och forma till en cirkel. Stek på medelvärme i 3–4 minuter och toppa ovansidan med bacon.
6 Vänd pannkakan med hjälp av en spatel och stek den på andra sidan så att baconet blir stekt. Gör på samma sätt med resten av smeten.
7 Toppa pannkakan med okonomiyakisås, majonnäs, salladslök och sesamfrön. Servera direkt!