Nyttigt  keso-bröd utan mjöl
Recept

Nyttigt keso-bröd utan mjöl

Mjölfritt och nyttigt kesobröd. Brödet går bra att frysa. Recept och foto Linda Andersson

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-04-22

Cirka 15 bitar

4 ägg
500 g keso
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Rör ner keson.
4. Blanda ner alla torra ingredienser och rör om ordentligt.
5. Bred ut smeten till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 minuter.
7. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.
Brödet går bra att frysa

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-04-22
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas