Mjölfritt och nyttigt kesobröd. Brödet går bra att frysa. Recept och foto Linda Andersson
Cirka 15 bitar
4 ägg
500 g keso
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Rör ner keson.
4. Blanda ner alla torra ingredienser och rör om ordentligt.
5. Bred ut smeten till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 minuter.
7. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.
Brödet går bra att frysa
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.