4 portioner
400 g kycklinglårfilé
1 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 paprika
250 g broccoli
2 msk neutral olja
250 g äggnudlar
WOKSÅS
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
3 msk ostronsås
2 tsk strösocker
1 tsk chilisås eller chiliflakes
saften från 1 lime
TILL SERVERING
ev strimlad salladslök
lime i klyftor
sweet chili-sås
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda med soja i en bunke och skala och pressa ner en vitlöksklyfta.
3 Skala och hacka morötterna. Strimla paprikan och dela broccolin i buketter.
4 Lägg grönsakerna på en plåt, ringla över olja och skala och pressa över en vitlöksklyfta. Blanda och lägg grönsakerna på ena sidan.
5 Lägg kycklingen på den andra sidan av plåten.
6 Rosta i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
7 Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, blanda till såsen i en skål.
8 Ta ut plåten ur ugnen och lägg på nudlar och sås. Vänd ihop.
9 Toppa gärna med salladslök och servera med limeklyftor och sötsur sås.