Söta och syrliga smaker kombineras fint i denna variant av pad thai.
2 portioner
2 kycklingfiléer
100 g glasnudlar
3 salladslökar
1 näve jordnötter
1 knippa färsk koriander
1/2 röd chilifrukt
Asiatisk dressing
2 msk farinsocker
1 dl hett vatten
1/2 dl asiatisk fisksås
1 msk risvinäger
3 msk limesaft
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt
1. Börja med dressingen: Blanda sockret med vattnet och rör tills sockret löst sig. Bland i fisksås, risvinäger, limesaft, vitlök och finhackad chilifrukt. Låt svalna.
2. Skär kycklingen i bitar och stek i olja. Salta och peppra och låt svalna. Bryt nudlarna i mindre bitar och koka enligt paketets anvisning. Häll av och låt svalna.
3. Skiva salladslöken.
4. Blanda kyckling, nudlar, salladslök, nötter och koriander. Rör ner 2 msk av dressingen i salladen. Servera resten av dressingen till.
Recept Malin Ottosson