Nizzasallad med tonfisk och ägg
Foto: Per Ranung
Recept | Busenkelt

Nizzasallad med tonfisk och ägg

En riktig klassiker som är perfekt på sensommaren och som dessutom är lätt att svänga ihop. Enkelt att laga - gott att äta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19

2 pers

200 g tonfisk i olja (på burk)
2 nävar färsk babyspenat
4-6 potatisar
100 g gröna bönor (färska el frysta)
2 kokta ägg
1/2 rödlök
2 msk kapris
1/2 citron
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Skiva potatisen och lägg i en kastrull med kokande vatten, salta.
2. Efter ca 5-6 min lägg i bönorna och låt koka ca 4 min till.
3. Koka äggen ca 5 min.
4. Skala och skiva rödlöken tunt.
5. Lägg spenaten på tallrikar och fördela potatis, bönor och tonfisken över den.
6. Toppa med rödlök, kapris och ägg.
7. Häll över olja och citronjuice. Salta och peppra.

Recept Anna Ranung
foto per ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas